Henk Loijenga

Volg Henk

“Focus op woningen verduurzamen, het platteland toekomstbestendig maken en meer samenwerken met bedrijfsleven en beroepsonderwijs”

Mijn naam is Henk Loijenga, ik ben 68 jaar, geboren en getogen in Meppel en woon sinds 2017 samen met Judith in Ruinen. Na het behalen van mijn HTS diploma, richting werktuigbouwkunde in 1980, heb ik met heel veel plezier gewerkt in verschillende productiebedrijven. Hierbij heb ik leiding mogen geven aan diverse afdelingen, wat ik tot het laatst aan toe met grote toewijding heb gedaan. Sinds vorig jaar ben ik gepensioneerd.

Mijn hobby’s zijn:
klussen, lezen, hardlopen, schilderen en fietsen. De landelijke en de wereld politiek heb ik altijd met grote interesse gevolgd. Door de cursus ‘Politiek actief’ bij de provincie Drenthe, begin dit jaar, ben ik geïnspireerd geraakt in het werk van de provinciale staten. Het sein voor mij om politiek actief te worden. Hiervoor moest ik lid worden van een politieke partij. Die keuze was snel gemaakt, dat moest Volt worden. Volt wil een samenleving waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, waar welzijn boven welvaart gaat en waar samenwerking over de grens de toekomst heeft. Dit onderschrijf ik volledig en vandaag zien we hoe belangrijk een verenigd en sterk Europa is. Het Volt geluid past mij: positief, constructief en genuanceerd. Ik hoop dat ik namens Volt een rol mag spelen in de provinciale staten van Drenthe.