Itay Garmy

Volg Itay

“Vertrouwen in de politiek moet weer centraal komen te staan. Ook in Amsterdam. Door middel van toegankelijke democratie en een helder, positief verhaal, kunnen wij vertrouwen weer centraal stellen.”

Itay groeide op in Amstelveen en belandde, via wat omwegen, even verderop in Amsterdam. De roots van zijn familie reiken tot in Brazilië, Jemen, Israël en Duitsland. Zo’n mix van verschillende kleuren en identiteiten ziet hij terug in de stad. Itay zet zich in om de verschillende identiteiten en achtergronden die onze stad rijk is bij elkaar te brengen, te laten samenwerken en te vormen tot een prachtig mozaïek waarin iedere Amsterdammer tot diens recht komt.

Waarom Volt? 

''De reden dat ik mij heb aangesloten bij Volt is omdat Volt jongeren écht een kans geeft zich politiek te ontwikkelen. Er wordt naar je geluisterd en je krijgt alle handvatten om je te kandideren. 

Daarnaast geloof ik in de kernboodschap van Volt, namelijk dat wij elkaar in heel Europa en de wereld nodig hebben om de uitdagingen van vandaag aan te kunnen. We vergeten vaak dat er nog niet heel lang geleden veel oorlogen woedden in Europa. Dankzij de Europese Unie leven we al jaren in een grotendeels vreedzame samenleving en hebben we gigantische stappen vooruit gezet. De vreselijke oorlog in Oekraïne doet ons eraan herinneren dat we dit moeten koesteren en hier aan moeten blijven werken zodat wij ook de uitdagingen van vandaag en de toekomst het hoofd kunnen bieden.''

Wat doe je naast je werk als raadslid? 

''Naast mijn werk als raadslid ben ik strategisch adviseur van de eenheidsleiding bij de politie. In deze rol geef ik advies over hoe we de verbinding tussen de politie en de maatschappij kunnen versterken. Ik focus me voornamelijk op de thema’s ethiek en privacy.''

Wat wil je voor Amsterdam betekenen? 

''Ik wil laten zien aan de stad dat er leiders zijn die hun verantwoordelijkheid nemen en in staat zijn te verbinden. Amsterdam is een prachtige stad waar ik mij thuis voel. De geschiedenis van de stad, het horen van 60 talen, kerken, moskeeën en synagogen, mensen van over de hele wereld, de vrijheid van de Wallen, de coffeeshops en de nachtclubs. Onze stad ademt - nog steeds - vrijheid en openheid. 

Maar ik realiseer mij dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat niet iedereen die vrijheid ervaart. Altijd kunnen zijn wie je wilt zijn: voor die vrijheid zet ik mij in. En met mijn inzet wil ik ervoor zorgen dat mensen in de stad uit hun bubbel stappen, de diversiteit van de stad leren kennen en dat het vertrouwen in elkaar toeneemt.''

Portefeuilles

Duurzaamheid en Circulaire economie | Financiën, Kunst en Diversiteit | Digitalisering | Veiligheid

Nieuws over Itay Garmy

Het team van Volt Amsterdam

We sturen regelmatig updates over wat de mensen van Volt Amsterdam doen, via onze nieuwsbrief. We nodigen je daar ook uit voor evenementen waar de Volters samenkomen.

Ontvang onze nieuwsbrief