Femke Konings

Volg Femke

“Voor een eerlijkere en rechtvaardigere verdeling van welvaart.”

Fractievertegenwoordiger Ruimtelijke Ordening

Femke heeft een master in Communicatiewetenschap en in sociologie aan de UvA. Ze heeft recent besloten de stap te wagen naar de politiek. Als ervaren marktonderzoeker weet ze hoe je in het publieke domein de juiste informatie bij de inwoners moet halen om zo passend beleid te maken voor de Amsterdammer.

Femke maakt zich zorgen over wonen en de groeiende kloof tussen arm en rijk. Ze wil zich dan ook inzetten op het gebied van oplossingen voor armoedeproblematiek. 

Femke wil vechten voor de goede zaak en gelooft sterk in pragmatische politiek, waarbij je simpelweg op zoek gaat naar de beste oplossing. De tijd van politiek bedrijven om de politiek is wat haar betreft voorbij.

'21 jaar geleden verhuisde ik naar Amsterdam - op zoek naar vrijheid en een plek waar je altijd jezelf kunt zijn. Ik hou van deze stad en zie mijzelf niet snel ergens anders wonen. Op dit moment werk ik als onderzoeker en adviseur in de publieke sector. Ik heb door mijn werk de landelijke politiek vaak met grote verbazing mogen aanschouwen.

Na zes jaar aan de zijlijn is het gaan kriebelen en vind ik het tijd om nu zelf in het diepe te springen. Ik wil vechten voor een eerlijkere en rechtvaardigere verdeling van de welvaart. De Volt-waarden die ik meebreng zijn: pragmatisme en optimisme. Ik wil een 

volksvertegenwoordiger worden in de echte betekenis van het woord en politiek bedrijven met lef. Ik hoop dat ik de kans krijg om de levenskwaliteit in deze stad voor alle inwoners te verbeteren, omdat Amsterdam een stad is voor álle Amsterdammers.'

Nieuws over Femke Konings

Het team van Volt Amsterdam

We sturen regelmatig updates over wat de mensen van Volt Amsterdam doen, via onze nieuwsbrief. We nodigen je daar ook uit voor evenementen waar de Volters samenkomen.

Ontvang onze nieuwsbrief