Tessa Beeloo bëedigd als Statenlid in Zuid-Holland

Yes, vandaag was het zover, de beëdiging als Statenlid. Vorige week kwam ik erachter dat ik exact twee jaar geleden lid werd van Volt. Dat vind ik het mooiste van onze partij, met ambitie en inzet is veel mogelijk. In sneltreinvaart zijn die twee jaar voorbij gegaan.

29 mrt. 2023

Na het officiële gedeelte mochten vandaag alle partijen een korte duiding geven aan de verkiezingsuitslag. In mijn speech riep ik op tot een Statenbreed akkoord. Het werk is begonnen! Maar niet nadat ik even terugkijk op de afgelopen maanden. 

Wat is het een Volt-avontuur geweest! We hebben gewoon met elkaar een voet tussen de deur gekregen in het Provinciehuis! 42.652 mensen hebben op Volt gestemd, daar mogen we ontzettend trots op zijn. Dat ik met één zetel in de Staten zit betekent niet dat ik er alleen voor sta. Sinds de verkiezingen stromen de lieve berichtjes binnen. Die waardeer ik enorm. Daarnaast heb ik een aantal mensen om me heen gevonden die me de komende tijd ondersteunen.

Het tempo zit er binnen de Provincie nog steeds in. Het initiatief is opgepakt door de BBB om een verkenner aan te stellen, oud-politicus Fred Teeven. Daarnaast heb ik al een eerste Fractievoorzitters overleg gehad. We hebben een fractiekamer toegewezen gekregen en de plaatsing van de zetels in de Statenzaal is bekend. Daarnaast is er afgelopen zaterdag een Burgerakkoord aangeboden aan de verkenner en alle fractievoorzitters.  

En als ik nu vooruit mag kijken dan ben ik de komende 4 jaar van plan om het Volt geluid duidelijk te laten horen in de Staten. Samen met fractieondersteuning, fractievertegenwoordigers en ook inhoudelijke beleidsondersteuning. Dus wil ik iedereen ook aanmoedigen om vooral contact op te zoeken als je wilt meehelpen. Hoe meer mensen zich inzetten hoe harder het Volt Geluid hoorbaar is in de provincie!