Fractieupdate Zuid-Holland - april

We zijn al weer een jaar vertegenwoordigd in de Provinciale Staten van Zuid-Holland! Deze maand stond in het teken van een aantal interessante werkbezoeken. In de Staten hebben we onder andere gesproken over de laatste ontwikkelingen in Bleizo-West.

23 apr. 2024

Bezoek Havenbedrijf Rotterdam
Op vrijdag 19 april zijn de leden van de commissie Economie & Energie vanuit provincie Zuid-Holland uitgenodigd voor een vaartocht met het Havenbedrijf Rotterdam. Namens de Fractie van Volt Zuid-Holland is Milou Grijpink hierbij aangesloten, om de ontwikkelingen en activiteiten van het Havenbedrijf Rotterdam te aanschouwen.

Begin van de middag begon de vaartocht bij Hotel New York, waarna we rustig de Maas op draaiden. Terwijl we richting de Botlek vaarde, kregen de genodigde uitleg over het Havenbedrijf. We kregen een presentatie over wat ze doen, hoe ze zich ontwikkelen en hoe zich dit verhoudt in de omgeving en de doelen die er gesteld worden in de toekomst. 

Na een rondje in de Botlek, zijn we verder gekoerst richting de Eemhaven en Waalhaven, waar we nog de mogelijkheid kregen vragen te stellen over de presentatie en werd er gesproken over Human Capital in de haven. Door technologie verandert het werken in de haven, dit terwijl de vraag naar nieuwe medewerkers al groot is. De arbeidsmarkt is overal nu krap, maar lijkt sterker voelbaar in de haven. Ze werken veel met initiatieven in de omgeving zoals universiteiten, hogescholen en beroepsopleidingen om hierop in te spelen.

Al met al een mooi en leerzaam bezoek met een blik op de mooie stad Rotterdam.