De provinciale fractie Volt Groningen is op zoek naar enthousiaste fractieondersteuners op vrijwillige basis. Onze fractie bestaat momenteel uit één Statenlid, één fractievertegenwoordiger en één fractiemedewerker. Als kleine fractie in de Provinciale Staten zijn wij afhankelijk van de inzet van vrijwilligers om ons werk goed te kunnen blijven doen. Daarom zoeken wij gemotiveerde vrijwilligers die ons willen ondersteunen en samen met ons willen werken aan het versterken van Volt in de provincie Groningen

We zoeken mensen die:

  • affiniteit hebben met de politiek en interesse hebben in het werk van de fractie;

  • over goede communicatieve vaardigheden beschikken;

  • zelfstandig kunnen werken, maar ook een teamspeler zijn;

  • woonachtig zijn in de provincie Groningen of in de buurt daarvan.

Als fractieondersteuner heb je een belangrijke rol binnen een politieke fractie. Je krijgt in overleg met de fractie een eigen portefeuille toegewezen waarvoor je verantwoordelijk bent. Deze portefeuille omvat specifieke beleidsterreinen of onderwerpen waar de fractie zich op richt. Het is jouw taak om de fractie te ondersteunen bij het onderzoeken en analyseren van onderwerpen die vallen binnen de aan jouw toegewezen portefeuille. Dit betekent dat je relevante stukken en documenten leest, de belangrijkste informatie verzamelt en aanbevelingen doet.

Daarnaast kun je worden uitgenodigd bij fractievergaderingen, waarin de standpunten van de fractie worden besproken en besluiten worden genomen. Tijdens deze vergaderingen geef je input vanuit jouw expertise en draag je bij aan de discussie en besluitvorming. Een belangrijk onderdeel van je functie is het schrijven van bijvoorbeeld beleidsnotities, adviezen of position papers. Deze stukken dienen als basis voor de standpunten en acties van de fractie.

Wij bieden:

  • een uitdagende en leerzame ervaring in de politiek;

  • de kans om jezelf te ontwikkelen en bij te dragen aan de groei van Volt;

  • een enthousiast en betrokken team van collega's;

  • de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe mensen te leren kennen.

Heb je interesse? Stuur dan een korte motivatiebrief en je CV naar [email protected]. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Abdelaziez Pol, fractiemedewerker van Volt Groningen, 0613999260 of [email protected]. Wij kijken uit naar je reactie!