Verzet tegen btw-verhoging op boeken

Bij Volt geloven we in een samenleving waarin kennis, sport en cultuur toegankelijk zijn voor iedereen. Wij zijn er diep van overtuigd dat deze drie pijlers essentieel zijn voor de ontwikkeling en het welzijn van mensen. Het besluit in het hoofdlijnenakkoord HOOP, LEF & TROTS om de belasting op boeken, sport en cultuur te verhogen, gaat regelrecht in tegen deze overtuiging. Daarom komen wij in actie!

7 aug. 2024

Wanneer en waar?

  • Datum: 10 augustus 

  • Tijd: 12.00

  • Locatie: Tussen de markten, centrum Groningen

Waarom deze belastingverhoging een slechte keuze is

Het verhogen van de belasting op boeken, sport en cultuur is een stap achteruit. Boeken zijn de poort naar kennis, sport is de sleutel tot gezondheid, en cultuur is de spiegel van onze maatschappij. Deze maatregel zal niet alleen de toegang tot deze essentiële middelen beperken, maar ook een negatieve invloed hebben op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van onze inwoners. Minder mensen zullen zich boeken kunnen veroorloven, sportverenigingen zullen leden verliezen en culturele instellingen zullen moeite hebben om te overleven. Dit is niet het Nederland waar wij in geloven.

Onze actie: Protest in Groningen

Om ons standpunt duidelijk te maken, organiseren wij een protestactie in het hartje van Groningen. Gewapend met protestborden, gratis boeken en onder meer de leus 'Over gratis kun je geen belasting heffen', zullen wij onze stem laten horen. Wij willen laten zien dat deze maatregel niet alleen onrechtvaardig is, maar ook contraproductief.

Gratis boeken voor voorbijgangers

Tijdens ons protest zullen we gratis boeken uitdelen aan voorbijgangers. Met deze symbolische actie willen we onderstrepen dat kennis en cultuur voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ongeacht hun financiële situatie. Door boeken gratis uit te delen, geven we een krachtig signaal af: boeken zijn onbetaalbaar, en belastingverhoging hierop is niet de oplossing.

Sluit je aan bij Volt

Bij Volt staan we voor positieve verandering, met een optimistische blik op de toekomst. We geloven in de kracht van samenwerking, zowel lokaal als Europees. Door samen op te staan tegen deze belastingverhoging, tonen we onze betrokkenheid en onze vastberadenheid om een inclusieve, rechtvaardige en vooruitstrevende samenleving te bouwen. Help je daaraan mee?


Wil je mee doen?

Lid worden van Volt, doneren, of je inzetten als vrijwilliger.