Groningen invites Europe

Op zaterdag 20 april 2024 kwamen Volters vanuit verschillende windstreken van het land naar Groningen voor “Volt Groningen invites Europe”. 

26 apr. 2024
Misha Pchenitchnikov van de Groninger Nachtraad

In het hart van Groningen aan de Grote Markt leerden de aanwezigen elkaar beter kennen onder het genot van een diner. Na het eten nam Sacha Muller, nummer vier van de lijst voor de Europese Verkiezingen, ons mee in haar huidige campagne. Ze vertelde ons over de onderwerpen waar zij zich met name op richt, waaronder het bouwen van een sterke economie om de klimaatcrisis aan te gaan.  

Vervolgens was het woord aan Misha Pchenitchnikov van de Groninger Nachtraad. Hij gaf een presentatie over het Groninger nachtleven en de verschillende facetten daarvan. Hij besprak het ontstaan van het Groninger nachtleven, waaronder het afschaffen van de sluitingstijden. Met een rustiger nachtelijk straatleven als gevolg.
Vervolgens stond hij vooral stil bij de toekomst van het Groninger nachtleven en de kansen en mogelijkheden om het Groninger nachtleven te behouden en nog mooier te maken. Vanuit de zaal waren hier ook ideeën over, waardoor een mooi gesprek werd gevoerd. 

De avond werd voortgezet met een kroegentocht waarbij het Groninger Nachtleven echt werd ervaren waarbij sommige Volt-leden de zon weer op hebben zien komen op zondagochtend.