Update vanuit de Rotterdamse fractie

Met het oog op de Europese verkiezingen is er een belangrijk jaar aangebroken. In de gemeenteraad strijden we ondertussen hard door voor Rotterdam. Tijd voor een update!

6 mrt. 2024

Moties
Onze politieke successen worden onder andere vertaald in de aangenomen moties. Door onze motie ‘Campagne Pour des Femmes’ zal er tijdens de Tour des Femmes, het succesvolle (vrouwen)wielrenners evenement wat zal aftrappen in onze havenstad, een campagne worden georganiseerd tegen straatintimidatie. Door het grote bereik tijdens de Tour des Femmes kunnen we met de campagne stevig laten zien dat we straatintimidatie afkeuren. Ook hebben we de motie ‘design voor designerdrugs’ aangenomen gekregen. We hebben hiermee het college opgedragen om de ontwikkelingen rondom designerdrugs te monitoren en mee te nemen in het handhavingsplan alcohol en drugs. Het middelengebruik verandert namelijk, en het is belangrijk met het oog op onder andere preventie, om deze ontwikkelingen bij te houden.

Beboeten van daklozen
Naar aanleiding van technische vragen die wij gesteld hebben is het duidelijk geworden dat het beboeten van daklozen hard is gestegen de afgelopen jaren. Onacceptabel! Tim Kind zet zich hard in tegen dit fenomeen. Lees hier het verhaal: https://www.ad.nl/rotterdam/verbazing-over-meer-dan-1500-boetes-voor-daklozen-een-bizarre-s tijging-wat-is-hier-gebeurd~ae012cbc/.

Attractiepark Rotterdam
Aan de zuidkant van de Maastunnel staat Attractiepark Rotterdam. Het plot wat opgekocht is in 2012 ligt er al jaren verlaten bij. Dit kan zo niet langer! De locatie heeft alles in zich om een nieuwe hotspot te worden. Wij vinden het ontzettend zonde dat Attractiepark Rotterdam al jaren niets meer is dan een verlaten pretpark. Tijdens de laatste raadsvergadering heeft Tim Kind een motie ingediend dat opdraagt duidelijkheid te scheppen over de openingsdatum, de mogelijke knelpunten en de specifieke plannen van de ondernemer met Attractiepark Rotterdam. We houden jullie op de hoogte! Lees hier meer: https://www.ad.nl/rotterdam/rotterdam-is-wel-klaar-met-hennie-van-der-most-na-8-9-en-10-jaar- nog-steeds-niets~a06ba4bd/

Verder heeft Imane Elfilali zich bezig gehouden met ambtelijke integriteit, hebben we schriftelijke vragen gesteld over emissievrije nieuwbouw, kerstmarkten in Rotterdam, een proef met gratis kinderopvang in Rotterdam en over het onrechtmatig in de gaten houden van bevolkingsgroepen naar aanleiding van het onderzoek van de CTIVD. Wil je meer weten over ons werk? Of heb je suggesties of wil je een keer inhoudelijk meepraten? Mail dan naar [email protected].