Nieuwsbrief Volt Delft april 2024

Beste Volters uit Delft en omliggende gemeenten,

6 apr. 2024

Volt Delft maakt zich op voor een gezellig druk voorjaar met de campagne voor de Europees Parlementsverkiezingen en de bijbehorende voorbereidingen. Het gesprek met de andere politieke partijen in Delft om een gezamenlijke activiteit te organiseren die “Europa dichter bij de Delftenaar” brengt, is in volle gang. Daarnaast zijn we bezig om een datum en locatie in Delft te vinden voor de presentatie door Reinier van Lanschot, de lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, van zijn boek "Wij zijn Europa" dat op 29 april verschijnt. Zodra deze plannen concreter zijn zullen we jullie hier natuurlijk over informeren. 

Wil je helpen bij de campagne en/of heb je ideeën voor fundraising, meld je dan bij onze community-lead Dianne: [email protected] of bij onze campagne-lead Gijs: [email protected]

Het is ook alweer bijna tijd voor onze volgende borrel. De datum is vrijdag 12 april. De borrel begint om 20.00 uur en vindt plaats bij Moeke op de Beestenmarkt 16 in Delft. Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd!

Gezocht: fractieondersteuner PR en social media

De Volt Delft-fractie is op zoek naar iemand die kan ondersteunen op het gebied van PR en sociale media. Daarom hebben we een vacature, in eerste instantie voor 4 uur per week. 

De taken omvatten het actief beheren van het Volt Delft-Instagramaccount door posts te maken over wat de fractie bezighoudt, het bijhouden van de inbox, en het ondersteunen van fractieleden bij het delen van hun successen op hun persoonlijke Instagram- en LinkedIn-pagina's. 

Ervaring of affiniteit met social media en communicatie is daarom een pre, maar geen vereiste. We bieden een vrijwilligersvergoeding, een laagdrempelige manier om op de hoogte te blijven van de Delftse fractie, en een flexibele werkomgeving waarin ruimte is voor jouw eigen ideeën. 

Als je geïnteresseerd bent, stuur dan vrijblijvend een berichtje naar fractievoorzitter via [email protected]

Registratie Europese stemmers

Wist jij dat mensen met een Europees paspoort die in Nederland wonen, mogen stemmen voor het Europees Parlement? Om van hun stemrecht gebruik te kunnen maken, moeten ze zich wel eerst registreren. Dat kan vóór dinsdag 23 april 2024 bij de gemeente met het Y-32-formulier (Model Y 32 (Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland) | Publicatie | Rijksoverheid.nl).

Ken je Europeanen in Delft? Informeer ze over deze noodzakelijke stap om van hun stemrecht gebruik te kunnen maken en (als ze geen Nederlands spreken) help ze met het invullen van het formulier.

Europeans let's vote!

Gedicht van Delfts Volt-lid Paola van Acken-Brai

Eenheid
Wij zijn altijd verbonden in eenheid
Toch is er altijd een die lijdt
Ook voor hen staan wij klaar
Zonder een waarom of een maar
Daarom is Volt een feit:
Eenheid in verscheidenheid

Dit was het weer voor deze maand! We hopen je te treffen op de borrel van vrijdag 12 april vanaf 20.00 uur bij Moeke op de Beestenmarkt in Delft.

Hartelijke groet,
Het kernteam van Volt Delft,
Bernhard, Anna, Gijs, Jean-Pierre, Jef en Dianne