Burgerinitiatief Boekenhuis Marianne

Op 12 juni bezocht Marijn Damsma van het onderwijsbeleidsteam het Goede Doelen Boekenhuis Marianne in Voorburg. Dit burgerinitiatief bestaat nu ruim twee jaar en wordt gerund door vrijwilligers, waaronder José en Marianne. Zij verzamelen tweedehands boeken, sorteren deze op thema en verkopen ze voor een klein bedrag aan liefhebbers.

10 sep. 2024

Alle opbrengsten gaan naar een goed doel, dat een aantal keer per jaar wisselt.

Het was leuk om te zien hoe goed dit initiatief loopt: de winkel staat vol met interessante boeken die er mooi uitzien en de vrijwilligers kennen het aanbod en de inhoud uitstekend. Dat maakt het een feestje om samen door de winkel te gaan. Ik werd meteen meegenomen naar het gedeelte met politieke boeken. Een hele collectie! Dit was mijn oogst:

In mijn ogen dragen de initiatiefnemers en vrijwilligers hier bij aan veel waarden waar ook Volt naar streeft:

  • Duurzaamheid: Voorkomen van afval en het promoten van tweedehands artikelen.

  • Gemeenschapsgevoel: De vrijwilligers voegen waarde toe aan de gemeenschap en verbinden mensen met elkaar.

  • Culturele en educatieve verrijking: Het aanbieden van een breed scala aan boeken, gecombineerd met gerichte tips van de vrijwilligers, stimuleert mensen van alle leeftijden om hun kennis en interessegebieden uit te breiden.

Het boekenhuis draagt daarmee bij aan een sterkere, duurzamere en meer verbonden gemeenschap, terwijl het tegelijkertijd goede doelen ondersteunt en mensen laagdrempelig toegang geeft tot kennis en cultuur.

Wil je dit initiatief ondersteunen als Voltlid? Dat kan in de eerste plaats door de winkel te bezoeken en boeken te kopen! Van woensdag tot en met zaterdag kun je terecht in de fysieke winkel. In de webwinkel (met een andere collectie) kun je de hele week door boeken bestellen. Ook kun je op afspraak boeken doneren, mits de boeken er mooi genoeg uitzien dat je ze nog cadeau zou willen geven aan iemand.

Contact: [email protected]