Actie tijdens Museumnacht: “betaalbaar wonen hoeft geen kunst te zijn.”

Zuid-Holland heeft een groot woningtekort. Hoewel er veel gebouwd wordt, wordt de jaarlijkse doelstelling nog steeds niet gehaald. Daarom voert Volt Zuid-Holland op 4 maart actie tegen het huidige woonbeleid, tijdens Museumnacht Rotterdam. 

5 mrt. 2023

Op verschillende plekken langs de route verrijzen makelaarsborden, met daarop ludieke teksten om aandacht te vragen voor het woningtekort. Op verschillende borden staat onder andere “betaalbaar wonen hoeft geen kunst te zijn”, een knipoog naar Museumnacht “een eigen huis, een plek onder de ton?”, een parodie op René Frogers bekende lied, en “in dit bord kan ik niet wonen”. Hiermee benadrukt Volt dat de tijd van praten voorbij is, en er creatieve oplossingen moeten komen om zo snel mogelijk de wooncrisis op te lossen. 

Volt voert actie: In een dixie kan je niet wonen

Lijsttrekker Tessa Beeloo: “tijdens Museumnacht hangen we deze makelaarsborden op om aandacht te vragen voor de slechte staat van de woningmarkt in Zuid-Holland. Te veel inwoners kunnen op dit moment geen betaalbare woning vinden. Volt wil daarom onder andere dat we op korte termijn leegstaande panden gaan transformeren naar nieuwe woningen. Het vinden van een huis zou geen kunst moeten zijn.”

Volt doet op 15 maart voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen, in 8 provincies. De Europese partij is in Nederland vertegenwoordigd in de Tweede Kamer en 10 gemeenten. Daarnaast heeft Volt volksvertegenwoordigers in o.a. Portugal, Duitsland, Bulgarije en het Europees Parlement.