Brief aan de Minister namens Statenleden en leden Tweede Kamer m.b.t. Programma landelijk gebied de prullenbak in.

Volt heeft samen met verschillende Kamerleden en Statenleden een brief opgesteld aan de Minister. We roepen haar op om het plan voor het landelijk gebied niet in de prullenbak te gooien na jaren werk. Provincies roepen we op vooral door te gaan en te versnellen.

5 sep. 2024

Met afstel is niemand geholpen. Het betekent nog meer vertraging en nog meer onduidelijkheid. Hoe kunnen wij nu onze gebiedspartners recht in de ogen aankijken met een verhaal over een behoorlijk bestuur dat te vertrouwen is? Welk perspectief bieden wij onze boeren incl. PAS-melders, onze inwoners, onze natuur? Wij krijgen dit niet uitgelegd. Ook niet in Europa omdat we onze afspraken zo niet kunnen naleven.

Laten we van de uitdaging een kans maken. Voortvarend doorgaan met het NPLG en onze provinciale plannen. We leven in een werkelijkheid waar het klimaat rap aan het veranderen is, de kwaliteit van water, bodem en natuur onder grote druk staat en stikstof de plannen van agrariërs en de bouwsector dwarsboomt. Wij willen de uitdagingen versneld het hoofd bieden en kiezen niet voor vertraging.

Lees de hele brief hieronder.

https://www.linkedin.com/posts/amosdejong_brief-aan-minister-van-statenleden-en-kamerleden-activity-7237117828447776768-QwKj?utm_source=share&utm_medium=member_desktop