Bungalows, prullenbakken en inwonerscommissies

Komt er een bungalowpark met 290 6-persoonshuizen óf eentje met 250 groepswoningen voor maximaal 10 personen op Het Rutbeek? Gaan we 1000 euro boete geven aan iedereen die iets op straat gooit in plaats van in de prullenbak? Moet onze Enschedese inwonerscommissie BAS niet bestaan uit minimaal negen leden of is 1 lid ook OK?

15 mei 2024

Komt er een bungalowpark met 290 6-persoonshuizen óf eentje met 250 groepswoningen voor maximaal 10 personen op Het Rutbeek? Gaan we 1000 euro boete geven aan iedereen die iets op straat gooit in plaats van in de prullenbak? Moet onze Enschedese inwonerscommissie BAS niet bestaan uit minimaal negen leden of is 1 lid ook OK? Hoe zouden we de uitdagingen en kansen, die bij de steeds groter wordende vergrijzing in Enschede komen kijken, kunnen koppelen aan allerlei belangrijke thema’s die we in de raad gaan behandelen komende jaren? Is de eerder door de gemeente voorgestelde nota Dierenwelzijn niet veel te mager en moet hij niet veel concreter en breder ingestoken worden?

Vind je dit interessante vragen? Dan had je ze allemaal afgelopen maandag 13 mei de revue zien passeren in de raadsvergadering. Nou ja, bijna allemaal, want de eerste vraag over het bungalowpark op Het Rutbeek is aangehouden: te veel zaken zijn nog niet voldoende duidelijk. Ook het allereerste referendum dat we in Enschede gaan meemaken, namelijk over het bestemmingsplan ‘250 grotere recreatiewoningen op Het Rutbeek’, zal dan besproken worden. Interessant, want als Volt hadden we tegen een referendum gestemd als tool. Dit omdat een complex thema bij een referendum platgeslagen wordt tot ‘Ben je voor of ben je tegen?’. We durven de weddenschap wel aan dat het referendum over Het Rutbeek een georganiseerde teleurstelling voor onze inwoners gaat worden.

De tweede vraag over de torenhoge boete voor het veroorzaken van zwerfafval was zeker ook interessant: mocht je de discussie terug willen zien, kijk dan even naar de laatste 30 minuten van de raadsvergadering. Dat kan op de site van de gemeenteraad van Enschede.

En wil je met Erik of mij over deze vragen in gesprek, neem dan contact met ons op via [email protected], of direct met Erik of met mij. Of loop een maandje met onze fractie mee en denk met ons mee over de antwoorden op de interessante vragen die we in juni moeten gaan beantwoorden.

Vriendelijke groet,
Linda Wissink
Gemeenteraadslid Enschede voor Volt