Linda Wissink

Volg Linda

Over Linda

Ik ben Linda Wissink, 55 jaar en woonachtig in de wijk ’t Zeggelt. Ik zet graag mijn tanden in moeilijke vraagstukken, kom door samenwerken tot passende oplossingen, verbind gesprekspartners en luister goed om resultaten te bereiken: dat is hoe ik werk en hoe ik ook me in wil zetten voor een veilig en aantrekkelijk Enschede. Volt staat voor mij gelijk aan gelijke rechten, transparantie, de kracht van Europa gebruiken door grensoverschrijdend samen te werken, ruimte bieden aan kunst en cultuur.

Dagelijkse bezigheden

In Delden ben ik geboren en getogen. Sinds mijn studie aan de UT woon ik inmiddels alweer ruim 30 jaar in Enschede. In het dagelijkse leven werk ik fulltime als senior onderwijskundig adviseur bij Saxion Hogescholen. Ik heb twee studerende kinderen, ben een fervent fotograaf, kook graag met mijn kookclub, zeil regelmatig met mijn bootje in Friesland. Mijn glas is altijd halfvol, ik maak graag kennis met andere culturen in verre landen, daag mezelf elke keer weer uit door nieuwe dingen te doen (zoals de oceaan overzeilen) en nieuwe dingen te leren (zoals de Chinees taal).

Politieke motivatie

Ik herken me geheel in het gedachtengoed van Volt: denk Europees, verbind grensoverschrijdend en doe lokaal. Ook in mijn werk op gebied van innovatief onderwijs om iedereen (jong, oud, werkend, werkzoekend) een leven lang zich te laten ontwikkelen zoek ik goede voorbeelden uit het buitenland en Nederland om te komen tot passende oplossingen voor mijn eigen hogeschool. Volt staat ook voor gelijkheid, integriteit en transparantie: bij politieke keuzes waar we voor Enschede zullen staan als gemeenteraad zal ik, net als mijn mede Volt-raadsleden, die kernwaarden hoog in het vaandel houden. Mijn bijzondere belangstelling gaat uit naar de gebieden onderwijs (als onderwijskundige en moeder niet zo vreemd), economie & werk (en dan met name de versterking van Enschede als bedrijfs- en technologielocatie binnen de Euregio) en kunst en cultuur.

Nieuws over Linda Wissink