Borderball

Borderball

Vanaf: 28 jun. 2024 20:59
Tot: 30 jun. 2024 13:00
Sportpark Bulsterve Glanerbrug

De Magie van Borderball: Een Festival van Sport en Cultuur

In juni 2024 zal Glanerburg het toneel zijn van een uniek evenement dat de harten van sportliefhebbers en cultuurzoekers sneller doet kloppen: Borderball. Het evenement wordt dit jaar georganiseerd door de stichting ATOM voor de Euregio Achterhoek, Twente, Osnabrückerland en Münsterland, en het belooft een herhaling te worden van het succes van vorig jaar, toen in Winterswijk, waarbij 80 deelnemers uit Duitsland en Nederland samenkwamen om te kamperen, sporten en ideeën uit te wisselen.

Kamperen, sporten en ideeën uitwisselen in een ongedwongen internationale sfeer. Vorig jaar een groot succes (80 enthousiaste deelnemers) Deelname gratis. (vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld)

Het Borderball op de grens tussen Nederland en Duitsland, biedt het een unieke kans voor mensen van alle leeftijden om samen te komen in een ontspannen en internationale sfeer. Kinderen zijn ook van harte welkom, wat het een ideaal uitje maakt voor gezinnen. Deelnemers kunnen genieten van een verscheidenheid aan activiteiten, van traditionele sporten tot informatieve workshops.

Kijk hier voor een omschrijving van programma en activiteiten

Om alvast in de stemming te komen kun je hier terugkijken naar Borderball 2023

Borderball 2024

Laten we samen de grenzen van sport en vriendschap verleggen!

Programma in grote lijnen:
Vrijdag 28 juni
vanaf 14.00 voorbereiding met ca. 20 vrijwilligers en bestuursleden. Camping open. 's avonds barbecue (op eigen kosten) met de groep en overnachting met tenten op het terrein

zaterdag 29 juni
vanaf 9.00 ontbijt
vanaf 10.00 ontvangst inleiders officials en deelnemers
11.00 start programma. Aantal deelnemers naar verwachting 150.
activiteiten: Voetbal, Badminton, Volleybal en klootschieten (buiten het terrein)
Daarnaast themagesprekken over onderwerpen die aan beide kanten van de grens actueel zijn.
's avonds Diner in de kantine voor eigen rekening (deels vegetarisch), aantal eters ca. 60. Daarna feest voor de blijvers.

Zondag 30 juni:
Gezamenlijk ontbijt
opruimen en nabespreken met ca. 20 vrijwilligers en bestuursleden. Uiteindelijk willen we de accommodatie netjes achterlaten om13.00 uur.