Wisseling fractievoorzitterschap

Charlotte Passier neemt het fractievoorzitterschap over van Ruud Maas

De Utrechtse raadsleden zitten nu twee jaar in de gemeenteraad, oftewel: ze zijn halverwege hun termijn. De afgelopen twee jaar heeft Ruud Maas de fractie opgezet en geleid. De komende twee jaar neemt Charlotte Passier het stokje van hem over. Vanaf 1 maart is zij fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van Volt Utrecht. 

2 feb. 2024
Charlotte van Volt Utrecht staand bij banner.jpg

Co-lijsttrekkers tijdens campagne
Er verandert verder niets: zowel Ruud als Charlotte en Linda blijven raadsleden. Zij leggen geen activiteiten neer. Het enige verschil is dat Charlotte nu de voorzitter is. Dit komt niet uit de lucht vallen: Ruud en Charlotte zijn als co-lijsttrekkers de campagne in gegaan.

Duidelijke plek in de Utrechtse politiek
Ruud: “Mijn doel is van het begin af aan geweest om een goede, stevige fractie in de raad op te bouwen. Ik wilde Volt een duidelijke plek geven in de Utrechtse politiek. Dat is in de afgelopen twee jaar gelukt: we zijn een stabiele fractie en hebben een duidelijke stem in de gemeenteraad. In korte tijd hebben we ons duidelijk gepositioneerd op belangrijke thema’s. Denk aan toegankelijkheid, de energietransitie, water, migratie en lobby. Het is daarom fijn dat Charlotte het overneemt, om onze doelen strategisch verder uit te bouwen en de komende gemeenteraadsverkiezingen te gaan voorbereiden.” 

Voorbereiden op de verkiezingen
Charlotte: “Ik heb er hartstikke veel zin in om de komende twee jaar fractievoorzitter te zijn! Ruud en ik deden tijdens de verkiezingen al veel samen en hadden allebei de ambitie om voorzitter te worden. We hebben daar goede gesprekken over gevoerd en afspraken over gemaakt. Ik vind het belangrijk om te laten zien dat we daar als partij voor open staan. Ruud bracht waardevolle ervaring mee om de fractie op te bouwen, en ik kijk ernaar uit om daar de komende twee jaar op door te bouwen. We richten ons op de komende gemeenteraadsverkiezingen en blijven positieve en constructieve politiek bedrijven. Daarnaast gaan we verder professionaliseren. We hebben een beleidsteam gelanceerd waarin leden input kunnen leveren voor gemeentelijk beleid en dat als kweekvijver voor nieuw talent dient. Daarmee zorgen we dat we goed voorbereid de verkiezingen van 2026 in gaan.”