Kunst en (lokale) cultuur weer een prioriteit, bijvoorbeeld door een cultuurpas

Deelnemen aan kunst en cultuur is een essentieel onderdeel van het menselijk leven. Hier mag dan ook niet op bezuinigd worden. Overijssel geeft minder geld uit aan cultuur dan veel andere provincies. Volt wil dit budget verhogen tot minimaal het Nederlands gemiddelde. Met dit geld laten wij de cultuursector in Overijssel floreren. Ook moet er extra aandacht komen voor de Nedersaksische taal, maar ook het Duits. Op die manier zoeken wij de verbinding met onze oosterburen, want kunst en cultuur stopt niet bij de grens.

In de hele Euregio zijn ruim 200 musea en andere culturele attracties te vinden. Volt wil het initiatief nemen voor een Euregio-cultuurpas, waarmee je met korting deze plekken kan bezoeken. Zo stimuleren wij om ook eens over de grens te kijken en boren wij een nieuw publiek aan voor de regionale cultuursector in Overijssel. In 2028 willen wij dat de cultuurpas in gebruik is genomen, want dan vieren wij het 60-jarig bestaan van de Euregio.

  • Denk ook mee

    We hebben hard gewerkt aan het opstellen van het beleid en verkiezingsprogramma. Bij het opstellen van dit verkiezingsprogramma hebben we vast goede ideeën over het hoofd gezien. We kijken dan ook uit naar inbreng van inwoners en andere politieke partijen die meedoen in Overijssel. Door constructief samen te werken, zetten we ons in voor onze mooie provincie. Dat doen we graag met iedereen die, net als wij, gedreven is om de wereld (en Overijssel) beter achter te laten voor de volgende generaties.