Geslaagd nieuwjaar!

Op zaterdag 13 januari combineerden we de maandelijkse Eurobabbel met de nieuwjaarsborrel van de Enschedese fractie. Met een leerzame architectuurwandeling, een presentatie over de vuurwerkramp, lekker eten en borrelen met fractieleden en Europese kandidaten, was het een zeer geslaagde dag.


23 feb. 2024

Op zaterdag 13 januari combineerden we de maandelijkse Volt Eurobabbel met onze nieuwjaarsborrel. Zoals bij elke Eurobabbel kwam er weer een mooie delegatie van Volt Münster op bezoek, we waren met 23 in totaal!

Na de warme chocomel begonnen we de dag met een mooie architectuurwandeling onder leiding van Ruud van der Koelen. We weten nu precies hoe belangrijk Pi de Bruijn is geweest voor de architectuur in Enschede en dat de glaslaag in het Balengebouw daar is aangebracht door centimeter voor centimeter het gebouw op te tillen!

Met z'n 25’en liepen we vanaf het stationsplein naar Roombeek, waar ons warme koffie en thee wachtten in het Huis van Verhalen Enschede. Daar gaf collega-raadslid Hadassa Meijer een fascinerende presentatie over de vuurwerkramp en hoe dit de gemeenschap in Roombeek heeft geraakt. Eind 2023 is er nog een nieuw onderzoek gepresenteerd over de vuurwerkramp. 1Twente interviewde de UT-professor die het onderzoek leidde.

Daarna zijn we met een flinke groep gaan eten bij Het Paradijs, één van de meest bijzondere restaurants van Enschede. Wat ooit een pakhuis was, is veranderd in een kunstproject en overdekte jungle tegelijk.


Na het eten liepen we naar Speciaalbiercafé De Vluchte (gelukkig hadden ze ook veel speciale 0.0-biertjes in Dry January!) waar alweer een hele groep Volters aanwezig was. Bij de nieuwjaarsborrel heeft de fractie onder andere aangekondigd dat we tegenwoordig een meeloopmaand aanbieden aan leden die willen leren over hoe het er in de lokale politiek praktisch aan toe gaat. Als je geïnteresseerd bent, stuur ons dan een mailtje of spreek ons aan als je ons tegenkomt in Enschede!

Daarna keken Anna Strolenberg en Ruben Schouten met ons allemaal vooruit naar de toekomst. Ze zijn allebei kandidaat voor de verkiezingen van het Europees Parlement in juni en namen ons mee in hun dromen en plannen voor de toekomst van Europa!

Spreekt het bovenstaande je aan? Voelt dit als een vereniging waar jij bij wilt horen? (Dat hebben we zelfs meerdere keren gehoord tijdens de rondleiding en in het café!)

Word dan lid en vorm ook zelf de toekomst van Enschede en Europa!