Grip op democratie en digitale zaken

De fractie is weer goed begonnen in het nieuwe jaar: eerst een geslaagde nieuwjaarsborrel, start van een nieuwe meeloopmaand en vurige betogen over democratie in Enschede. Ook digitale zaken krijgen vanaf 5 februari de aandacht. Geïnteresseerden zijn welkom om langs te komen.

3 feb. 2024

We vonden het fantastisch om velen van jullie te zien tijdens onze nieuwjaarsborrel. Voor wie er niet bij was of voor wie benieuwd is naar de foto’s, hebben we een korte terugblik geschreven!

Zoals gezegd hebben we vanaf nu de zogenaamde ‘meeloopmaand’. Dat betekent dat we een manier hebben gevonden om al onze leden, jullie dus, in één maand tijd te laten zien wat wij eigenlijk het hele jaar door doen in de gemeenteraad. We hopen natuurlijk dat jullie allemaal een keertje willen meelopen! Je kunt nu al zien wat er op de agenda staat voor de volgende raadsvergadering op 4 maart.

Daarnaast heeft Erik tijdens de raadsvergadering van 29 januari een vurig betoog gehouden over democratische betrokkenheid in Enschede. In deze twee minuten hoor je wat wij denken over het voorstel van de PVV om in Enschede een referendum in te voeren. In de vorige periode hebben raadsleden misschien al het een en ander geprobeerd, maar dat heeft duidelijk nog niet tot het gewenste resultaat geleid. Misschien brengt Volt nieuwe energie in dat debat!

Verder nodigen we jullie graag uit voor de eerste avond in het teken van ‘Grip op Digitale Zaken’ op maandag 5 februari. Deze openbare bijeenkomst is de eerste stap naar een integraal beleid ‘Digitaal Enschede’ naar aanleiding van onze motie ‘Digitale Zaken’.

Tot binnenkort!