Vacature: Leden Adviesraad

Volt zoekt ongeveer negen leden voor de nieuw in te richten 'Adviesraad voor het bestuur'. Van deze leden wordt verwacht dat ze kunnen denken en adviseren op een niveau en een manier passend bij Volt en bij de bedoeling van de Adviesraad: het dienen van de belangen van Volt.

Als lid van de Adviesraad besef je dat je een complexe politieke organisatie dient zonder dat politieke issues deel uitmaken van je adviesdomein. Je hebt kennis en ervaring op een of meer van de volgende gebieden: sociaal-maatschappelijk, organisatorisch, cultureel, financieel-economisch, bestuurskundig en/of juridisch. Het conceptreglement van de (pilot) Adviesraad vind je hier.

Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en de kracht van diversiteit inzet om betere resultaten te behalen voor onze samenleving. Daarom zoeken we kandidaten van elk gender, van alle leeftijden, gevolgde opleiding, van verschillende culturele achtergronden en geloofsovertuigingen, en woonachtig zowel in de Randstad als daarbuiten.

Het eerste jaar is een pilotjaar

Het gaat in eerste instantie om de benoeming voor een pilotjaar waarna de opzet en het eventueel herziene reglement geëvalueerd worden. Het definitieve reglement wordt vervolgens door het bestuur vastgesteld, waarna de definitieve Adviesraad voor drie jaar wordt aangesteld door het bestuur. Ook de leden van de (pilot)adviesraad kunnen solliciteren naar een positie voor drie jaar. Het zal in de pilotfase om ongeveer vijf uit te brengen adviezen gaan.

Profiel leden Adviesraad

Je doorleeft de waarden van Volt en je bent: 

  • constructief

  • een vernieuwende denker

  • Europees georiënteerd 

  • een teamspeler 

  • oplossingsgericht en in staat compromissen te sluiten

  • analytisch

  • niet bang om controversiële issues aan de orde te stellen.

De Adviesraad kiest onderling zijn co-voorzitters en secretaris.

Voorwaarden

  • Je bent lid van Volt. (Statuten 18.1.3 maakt dat er uitzondering is voor maximaal drie leden die geen Volt lid te zijn). 

  • Je bent gemiddeld een halve dag in de week beschikbaar.

  • Je bent het gehele afgelopen jaar niet actief geweest voor Volt in een dienstverband, met bestuurlijke taken of als volksvertegenwoordiger.(zie voor alle niet verenigbare functies het concept reglement) 

Inlichtingen 

Heb je vragen, neem dan contact op met 

Ilse van der Poel  [email protected] of 

Theo Doreleijers  [email protected].

Sollicitaties en selectieprocedure

Als je interesse hebt, vul dan dit formulier in vóór 1 november 2023, upload je cv en beantwoord de persoonlijke vragen. Onmiddellijk na het insturen van je formulier krijg je bericht van ontvangst. Uiterlijk één week na de sluitingsdatum, krijg je een inhoudelijke  reactie. Het opvragen van twee referenties behoort tot de selectieprocedure. 

De werkgroep adviesraad selecteert en legt de geschikt bevonden kandidaten voor aan het bestuur die de (pilot) Adviesraad benoemt.