Vacature: Hoofd Beleid/Coördinerend Beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie Volt (x/v/m)

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie en wil jij samen met een team van zelfstandige beleidsmedewerkers iets betekenen voor de samenleving? Ben jij gemotiveerd om je in te zetten voor onze maatschappelijke opgaven, kan jij die gemakkelijk omzetten naar de benodigde beleidsmatige acties en ben jij in staat daarbij resultaten te behalen? Spreekt de dynamiek van de Tweede Kamer jou aan: recht in het centrum van de Haagse dynamiek, dicht op het politieke vuur, met directe impact op wetgeving en het inhoudelijke verhaal van Volt? Solliciteer dan nu als Hoofd Beleid bij de Tweede Kamerfractie van Volt!

Wat ga je doen?

Als hoofd beleid ben je de coördinerende en sturende kracht van het beleidsteam en denk je mee over dossiers, debatten, media optredens en inbreng van de Kamerleden: je springt in wanneer dat nodig is of geeft advies. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de overkoepelende debatten en beleid gerelateerde processen die meerdere beleidsterreinen raken of high profile zijn. Hierbij signaleer, inventariseer en analyseer jij maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en werk je nauw samen met de politiek strateeg. Jij bent de ervaren collega in het team die zowel inhoudelijk, politiek strategisch als procesmatig sterk is. Dit doe je in goede samenwerking met de partij, door gebruik te maken van een goed netwerk en met een scherp gevoel voor (politieke) verhoudingen. 

Dit kan je verwachten:

 • Coördineren, aansturen en begeleiden van het team van beleidsmedewerkers

 • Spin in het web op het gebied van beleid op de fractie en binnen de partij

 • Adviserende rol richting Kamerleden en fractie, zowel inhoudelijk als politiek-strategisch, over beleidsontwikkelingen en het uitdragen van beleidsstandpunten

 • Het (mede)vormgeven van initiatieven, standpunten en beleid om het Volt geluid in resultaten om te zetten

 • Naast je werk in de Tweede Kamer, ondersteun je bij campagnes en partij aangelegenheden

 • Het opbouwen en onderhouden van ‘inhoudelijke’ netwerken binnen de partij, met andere politieke partijen, ministeries, experts en derden

 Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau

 • Je hebt affiniteit met Europa, Volt en haar standpunten

 • Je hebt ten minste 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie en kan een team aansturen en verder brengen

 • Je bent oplossingsgericht, sterk verbindend en communicatief vaardig met een positieve instelling

 • Je bent een aanpakker, werkt snel doch zorgvuldig en efficiënt; je bent flexibel en stressbestendig want soms is de werkdruk hoog of werk je buiten kantooruren

 • Je bent goed in het signaleren van maatschappelijke ontwikkelingen en het doorzien van politieke verhoudingen; je hebt het vermogen om dit om te zetten in constructief kritisch en inhoudelijk advies

 • Je rekent visie ontwikkelen, scenario denken, overtuigingskracht, omgevingsbewustzijn en doorzettingsvermogen tot jouw talenten

 • Je hebt een gevorderd niveau in gesproken en geschreven Engels (C2 niveau) en een goede beheersing van het Nederlands (C2 niveau)

 Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en de kracht van diversiteit inzet om betere resultaten te behalen voor onze samenleving. Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt, of wat je gelooft: we nodigen je van harte uit te reageren.

 En uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze 100% aan de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus, herken jij je in deze uitdaging en twijfel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou en zien we je cv graag tegemoet!

Wat bieden wij?

Wij zijn de Tweede Kamerfractie Volt. Wij zijn onderdeel van de pan-Europese beweging met zetels in het Europese en Nederlandse parlement, in tien Nederlandse gemeenteraden, in acht Provincies en meer dan honderd volksvertegenwoordigers in heel Europa.

 De Tweede Kamerfractie Volt is een kleine en hechte organisatie ter ondersteuning van de Kamerleden. Naast de Kamerleden bestaande uit een communicatieteam, een beleidsteam, een persoonlijk medewerker, een ambtelijk secretaris en een stafchef. Jij bent deel van en stuurt het beleidsteam aan, bestaande uit vijf beleidsmedewerkers en vijf stagiairs die in koppels de Kamerleden op vijf beleidsclusters ondersteunen. Daarnaast optimaliseer je de samenwerking met de beleidsteams van het Volt partijbureau, Volt Europa, de Eerste Kamerfractie, provincie- en gemeentefracties.

 Werken voor een fractie in de Tweede Kamer is zonder meer dynamisch en uitdagend te noemen. Geen dag is hetzelfde. Wat begint als een rustige dag waarop je denkt jouw to do-lijstje af te kunnen werken kan zomaar omslaan in een hectische 12 uur waarbij je meerdere camerateams over de vloer krijgt, jouw Kamerlid en collega's terzijde staat met raad en daad en je diep in de avond toch met een vrolijk en voldaan gevoel de trein in stapt. Want het is je, ondanks alle drukte en andere planning, goed gelukt de boodschap van Volt te laten landen. Want juist zo’n dag vind je leuk. En wie weet wat de volgende dag brengt.

 Volt is de jongste partij van Nederland - en zo ook de jongste Tweede Kamerfractie. Integriteit en goede samenwerking staan voorop op de gezellige fractieburelen, waar met enthousiaste (en leuke) collega’s hard gewerkt wordt om de boodschap van Volt te verspreiden.

 Welke beloning hoort bij de functie?

Je krijgt een contract van 40 uur per week voor bepaalde tijd, met de intentie om te verlengen bij goed functioneren. Je hebt recht op 24 vakantiedagen per jaar en een scholingsbudget om je te blijven ontwikkelen in jouw vakgebied. Ook ontvang je een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer Het salaris voor deze functie zit in schaal 11/12 van de cao Rijksambtenaren en tussen de € 4.000 en € 5.500 bruto per maand afhankelijk van jouw ervaring en expertise. Daar komen 8% vakantiegeld, 5% eindejaarsuitkering en een werkgeversbijdrage aan de pensioenregeling bovenop.

Spreekt het bovenstaande je aan?

Mail jouw CV en motivatie in een Word- of PDF-bestand naar [email protected] ovv Hoofd Beleid Tweede Kamerfractie Volt. Hier kun je ook terecht met vragen over deze vacature.

Solliciteer in ieder geval vóór 19 februari 2024. De brieven zullen bij binnenkomst beoordeeld worden, een eerste gesprek kan al voor de sluitingsdatum van de vacature ingepland worden.