Volt poster liggend met Volt logo en de tekst

Toolbox Tweede Kamer­verkiezingen 2023 - Social media

Op deze pagina vind je posts die je kunt downloaden om jouw social media feed extra aantrekkelijk en interessant te maken voor jouw vrienden, familie, kennissen en volgers! Daarnaast hebben we ook alle tips en tricks om een goede post te schrijven in de stijl van Volt op een rijtje gezet.

Volt Campagne frame

Via deze link kan je je profielfoto op social media campagne proof maken! Kies jouw favoriete frame, voeg een hashtag toe als je wilt, en download je gloednieuwe profielfoto. Looking good!

Volt Hashtags

Ook het gebruik van onze Volt-hashtags kan voor meer bereik, zichtbaarheid en volgers zorgen! In deze digitale campagne gebruiken we de onderstaande hashtags:

  • #NiksDoenIsPasRadicaal

  • #ToekomstNu

  • #StemVolt

  • #TK2023


Je kunt deze hashtags onderaan je bericht zetten. Dit geldt voor Instagram Facebook, Twitter (X), TikTok en LinkedIn.

Volt Instagram GIFs

Op zoek naar de perfecte GIF om te plaatsen op jouw story? Volt heeft nieuwe GIFs, te vinden op Instagram! Met de termen ‘Stem Volt’ in de zoekbalk vind je onze nieuwe plaatjes.

Standaard afbeeldingen

Toolbox - Posts en stories

Ben je op zoek naar afbeeldingen voor posts en stories die je kan gebruiken, klik dan hier. Je komt op de Google Drive pagina van de Toolbox waar je je bestanden kan downloaden.

Word Campagne-kanjer!

Wil jij lid worden van een fantastische community? Meld je nu aan als Campagne-kanjer van Volt!

Meld je aan

Tips en tricks

Hieronder hebben we een aantal tips en tricks verzameld zodat jij makkelijk een goede post over Volt kan schrijven én delen op social media, zodat we nog veel meer mensen kunnen bereiken met onze radicaal positieve boodschap!

Algemeen

Social media is dé manier waarop kiezers en kandidaten elkaar kunnen ontmoeten. Volt is een grassroots beweging en jouw kracht is onmisbaar. Interactie met de kandidaten op social media en het belichten van jouw vrijwilligersactiviteiten binnen Volt kan enorm helpen om anderen te laten weten wie we zijn!

Interactie met kandidaten

Het is belangrijk om de kandidaten te helpen om meer aandacht te krijgen op social media, daarom moedigen we iedereen aan om onze kandidaten op social media te steunen door bijvoorbeeld hun berichten te liken of erop te reageren. Hierbij geldt: zelfs een korte reactie of alleen een emoji (emoticon) helpen! Als je het bericht interessant vindt, is het ook een goed idee om het bericht te delen met je eigen netwerk. Dit kan je doen door het bericht te delen op Facebook, in je Instagram story te delen of bijvoorbeeld erover te tweeten/X’en.

Iedereen heeft hun eigen social media bubbel en samen vergroten we het bereik door onze familie, vrienden en collega's over Volt en onze kandidaten te vertellen.

Zal ik iets over Volt delen op mijn accounts? 

Natuurlijk! Volt is een grassroots beweging en jij bent een ambassadeur. Vooral als je bezig bent met Volt-activiteiten is het goed om dit te delen via social media, zodat iedereen kan zien hoe het is om een Volter te zijn! Maak je niet te veel zorgen over de perfecte opmaak of foto: jouw enthousiasme en authenticiteit zijn waardevoller dan de perfecte foto.

Vergeet hierbij niet om Volt Nederland, jouw lokale Volt-pagina en andere Volters te taggen, zodat zij het bericht makkelijk kunnen delen.

Ik doe veel voor Volt, maar het gebeurt allemaal online en ik ben bang dat het niet interessant of aantrekkelijk is.

Het goede is dat we nu allemaal online werken, maar belangrijker is dat de perfecte foto's op social media eindelijk plaatsmaken voor echte en authentieke foto's! Het maakt niet uit of je foto een beetje korrelig is. Het gaat erom wat jij wilt vertellen. Neem de tijd om te praten over hoe close je bent met andere Volters zelfs nu als alles online gebeurt, en hoe het is om vanuit huis mee te werken aan concrete verandering.

Ik vind het niet fijn om over Volt te posten via mijn persoonlijke accounts…

Dat is helemaal oké! Je kan ook al veel bereiken door berichten van de kandidaten te liken of erop te reageren.

Ik heb geen Twitter/X, Instagram en  Facebook. Moet ik een account aanmaken om Volt te helpen?

Het is zeker niet nodig om voor alle social media platformen een account te hebben. Als je op één van de drie een account hebt, kun je de kandidaten via dat platform helpen en ondersteunen.