Projectleiders Integriteit, veiligheid en sturen op Volt-waarden

(Het betreft een onbetaalde functie.)

Wie zijn wij?

Wij zijn Volt. De pan-Europese beweging met zetels in het Europees Parlement,  het Nederlandse parlement, in tien Nederlandse gemeenteraden, acht Provinciale Staten en met meer dan honderd volksvertegenwoordigers in heel Europa. Het partijbureau in Den Haag vormt de drijvende kracht achter Volt in Nederland. Van hieruit worden de verschillende teams, besturen en fracties ondersteund. Het is ook het eerste aanspreekpunt voor leden, externe contacten en Europese Volt-relaties.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken twee projectleiders (M/V/X) die samen op basis van de aanbevelingen van de evaluatiecommissie de volgende doelen gaan realiseren:

 1. het voorkomen van situaties waarin niet-integer en ongewenst gedrag kan gedijen en escaleren;

 2. het instellen van duidelijke, ondersteunende en laagdrempelige structuren voor het melden van integriteitskwesties en grensoverschrijdend gedrag;

 3. bevorderen dat medewerkers, leden, bestuurders en volksvertegenwoordigers de gedeelde waarden internaliseren en vertalen naar passend gedrag.

Wie ben jij?

Je hebt ervaring met projectmanagement en affiniteit met de onderwerpen integriteit, veiligheid en het sturen op waarden, en je wilt Volt op dit terrein verder helpen. Je hebt gevoel voor processen in de vereniging, het bestuur en de politiek. Je weet mensen voor je te winnen om gestelde doelen te bereiken en je schakelt snel als onverwachte situaties om een oplossing vragen. Je bent flexibel inzetbaar voor gemiddeld 8 uur per week. 

Wat houdt de functie in?

Samen met de andere projectleider ga je op basis van de projectomschrijving (zie bijlage) aan de slag. Je gaat in het project de aanbevelingen van de evaluatiecommissie realiseren in alle geledingen van Volt (fracties, communities/afdelingen, partijbureau, neveninstellingen, besturen). 

De eerste twee doelstellingen vereisen een aanscherping van de huidige aanpak. De gedeelde normen en waarden in de derde doelstelling, hebben niet alleen gevolgen voor de invulling van de interne cultuur maar zouden ook zichtbaar moeten zijn in onze opstelling in de politiek, de beleidsvoorstellen en de sociale beweging die Volt is. De aanleiding is grensoverschrijding, maar de aanpak gaat over de ontwikkeling en het gebruik van Volt-waarden en -normen. 

Dit project kan als een pilot fungeren voor Volt Europa. Het sluit aan op de procedures en ontwikkelde waarden binnen Volt EU. 

Wat zijn de taken? 

 • Het uitwerken van een projectaanpak;

 • het inrichten van een klankbordgroep vanuit alle geledingen en inhoudelijke deskundigen;

 • regelmatig contact houden met de vertrouwenspersonen en de Integriteitscommissie;

 • het ontwikkelen van een monitor op integriteit, veiligheid en waarden binnen Volt;

 • het concretiseren van de procedurele aanbevelingen in verbetervoorstellen;

 • het laten ontwikkelen van trainingen ‘Integriteit, veiligheid en sturen op waarden’;

 • het monitoren van de kwaliteit en het effect van de trainingen en de implementatie van de monitor;

 • het ontwikkelen van voorstellen voor het borgen van de resultaten van het project in de organisatie;

 • verantwoording aan en afstemming met de portefeuillehouders Community en Integriteit van het bestuur van Volt NL gedurende het project;

 • voorbereiden van bestuursbesluiten binnen het project.

Wat breng jij mee?

Hier volgt een opsomming van gewenste competenties en eigenschappen. Tegelijkertijd moedigen we je aan om te solliciteren ook als je niet achter alle competenties een vinkje kunt zetten! We kijken ook naar je potentie en motivatie.

 • Je hebt affiniteit met het onderwerp ’integriteit, veiligheid en sturen op waarden’.  

 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, met name in de omgang met vrijwilligers.

 • Je hebt gevoel voor ledendemocratie, de werking van een vereniging en bestuurlijke processen. 

 • Je beschikt over een groot improvisatievermogen.

 • Je hebt veel geduld en stemt goed af.

 • Je beheerst het Nederlands goed en kunt overleg voeren in het Engels.

 • Aantoonbare werkervaring in projectmanagement is een pre.

En uiteraard onderschrijf je de waarden en gedragscode van Volt. 

De leukste organisatie

Als jonge partij is er volop enthousiasme en gedrevenheid, maar nog niet alles is tot in detail geregeld. Het uitgangspunt is dat we er samen voor gaan. Samenwerken staat bij Volt centraal, omdat wij dat zien als dé manier om de grote uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Samen met honderden vrijwilligers bouwen we aan een mooier Nederland en een mooier Europa. Dit betekent dat er veel wordt gewerkt  met vrijwilligers en dat leden inspraak hebben. Iedere stem telt, van jong tot oud.

Wat krijg je er voor terug?

Ons diepste respect, een betekenisvolle rol in een inspirerende organisatie, waardevolle ervaring voor je verdere professionele pad en een onkostenvergoeding.

Spreekt het bovenstaande je aan maar heb je nog vragen?

Stuur dan een mail aan [email protected]. Hij neemt contact met je op.

Niets meer te vragen? Solliciteer dan snel.

Mail je cv en motivatiebrief naar [email protected]. Snelle sollicitaties worden gewaardeerd en meteen opgepakt.

NB Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en de kracht van diversiteit inzet om betere resultaten te behalen voor onze samenleving. Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt, wat je gelooft, enz.: we nodigen je van harte uit te reageren.