Biografie

Mijn naam is Sjoerd Dreteler. Ik ben 31 jaar oud en woon in Den Haag. Met groot enthousiasme solliciteer ik op de functie van Tweede Kamerlid. Na de Havo heb ik 1 jaar HBO gedaan en vervolgens ben ik doorgestroomd en heb ik een master Sociale Psychologie en een master Internationale Betrekkingen gedaan. Mijn twee grote passies zijn dus ook gedrag van mensen en groepsdynamiek. De kennis die ik hierbij op heb gedaan pas ik toe in mijn werk als gedragswetenschapper bij de Haagse Hogeschool. Hier zet ik me in om sport, beweeg en gezondheidsgedrag te bevorderen bij aandachtswijken en binnen doelgroepen voor wie sport en bewegen een uitdaging is, bijvoorbeeld bij mensen met een fysieke beperking. Daarnaast ben ik bestuurslid van een stichting die zich inzet voor de fysieke en mentale gezondheid van de Queer gemeenschap. De afgelopen tijd heb ik mijn kennis als gedragswetenschapper binnen Volt ingezet als Co-Lead EUR Community, lid van het DIG Cluster en als bestuursadviseur op het gebied van Diversiteit, Inclusie & Gelijkwaardigheid. Ik probeer het maximale uit het leven te halen door mezelf mentaal maar ook fysiek uit te dagen, zo beklom ik vorig jaar succesvol de Kilimanjaro.

Motivatie

Dankzij mijn handicap en mijn geaardheid heb ik geleerd dat gelijke kansen en het creëren van mogelijkheden de basis van een rechtvaardige samenleving zijn. Als Tweede Kamerlid wil ik een stem geven aan diegene wiens kansen worden beperkt door achtergrond, afkomst, economische situatie, fysieke mogelijkheden of identiteit. Op basis van eigen ervaringen geloof ik dat het streven naar gelijke kansen niet alleen het individu helpt om hun potentieel te bereiken, maar ook de samenleving als geheel versterkt en het bijdraagt aan een sterker en meer verenigd Europa.

Met gelijke kansen als leidraad en een sterk Europa als doel wil ik me er als Tweede Kamerlid voor inzetten dat iedere Nederlander mee kan doen. Als we dat bereiken, ben ik ervan overtuigd dat we gezamenlijk de problemen kunnen aanpakken waar we momenteel voor staan. Kortom, ik ben gemotiveerd aan de slag te gaan voor een inclusieve, rechtvaardige en welvarende toekomst.

Steun Sjoerd en Volt in de campagne

Met jouw donatie voeren we campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november.

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven