Biografie

Ik ben Romy, 25 jaar, Burgerlid van Volt Maastricht (domein Economie & Cultuur) én een enthousiaste kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen in november 2023. Hier kijk ik enorm naar uit, want het is tijd om een stevig Volt-geluid vanuit de regio te laten horen in Den Haag!

Als Brabantse geniet ik al heel wat jaren van het mooie Maastricht. De eerste jaren als student, ik behaalde er mijn bachelor in International Business en master in Learning & Development in Organisations, en nu werk ik als projectleider Team- en Leiderschapsontwikkeling in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+).

In mijn vrije tijd ben ik een veelvuldig bezoeker van concerten en festivals, speel ik graag een deuntje op mijn gitaar en verzamel ik in een rap tempo heel veel platen. Naast de liefde voor muziek is er natuurlijk nog die andere grote passie: bouwen aan Volt. In Maastricht heb ik die kar met veel plezier en voldoening getrokken. Ondersteund door een geweldig team van enthousiaste en onvermoeibare vrijwilligers lukte het om Volt Maastricht op de kaart te zetten. Het resultaat: twee zetels in de gemeenteraad. Daar ben ik super trots op!

Motivatie

Mijn grote ambitie? Radicale verbeteringen doorvoeren in de grensregio en meer vrouwen en diversiteit in de politiek! Hier heb ik mij als burgerlid van Volt sterk voor gemaakt en die ambitie is onveranderd. Maar het Volt-geluid laten horen in een grensgebied is nog niet zo eenvoudig, letterlijke en figuurlijke grenzen dienen zich aan. Problemen rondom de grens voelen ver van Den Haag en grensbewoners voelen zich nog te vaak niet gehoord. Daar ligt ook een belangrijke taak voor onze Europese partij in de Tweede Kamer. Grensoverstijgend denken, kijken, handelen en samenwerken. Dat is waar ik mij - onder andere - sterk voor ga maken.

Bij de komende verkiezingen ga ik dan ook de grensregio, met al haar mogelijkheden en uitdagingen, naar hartenlust vertegenwoordigen! Ik neem de grensregio mee naar Den Haag en Den Haag mee naar de grensregio. Daar zijn bruggen voor nodig en daar wil ik graag aan bouwen.

Steun Romy en Volt in de campagne

Met jouw donatie voeren we campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november.

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven