Biografie

Mijn naam is Robin Twickler, 27 jaar. Ik ben geboren in Spijkenisse en getogen in Oost-Groningen (Sellingen). Na mijn middelbareschoolperiode in Emmen ben ik gaan studeren in Groningen, waar ik tot de dag van vandaag met veel plezier woon. Op moment van schrijven ben ik werkzaam bij het UMCG als data-scientist waar ik mij bezighoud met onderzoek naar eerstelijnsgeneeskunde en langdurige zorg. In mijn vrije tijd sport en puzzel ik graag, maar het meest blij ben ik als ik taarten aan het bakken ben. 

Mijn loopbaan tot nu toe maakt dat ik expert ben op het gebied van zorg en IT; twee onderwerpen die momenteel ondervertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer. Volt zet zich in voor toegankelijke zorg voor heel Nederland en daarbij kan digitalisering een mooie rol spelen. Een Tweede Kamerlid met verstand van deze beide onderwerpen kan daarbij het verschil maken, dat Kamerlid wil ik graag zijn!

Motivatie

Indien ik verkozen word, wil ik werken aan digitalisering. Technologie bepaalt voor een groot deel hoe we onze wereld ervaren, maar is nog nauwelijks een politiek onderwerp. Dat wil ik veranderen. Volt wil dat er een minister van Digitale Zaken met een eigen ministerie van Digitale Zaken komt. Het is nu tijd om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te pakken! Kennis van zaken op het gebied van digitalisering in onze volksvertegenwoordiging is daarom essentieel. Mijn kennis zet ik graag in voor de samenleving als Tweede Kamerlid.

Een ander onderwerp dat mij aan het hart gaat is de zorg. De zorg staat onder druk. Door vergrijzing gaat deze meer en meer onder druk staan. Dit mag niet ten koste gaan van de kwaliteit van de zorg, ook niet voor de zorg in de regio. Het blijft van groot belang om overal in Nederland binnen afzienbare tijd een huisartsenpost te kunnen bereiken. Bij beslissingen over wijzigingen in de zorg moet geografische spreiding meegenomen worden, we moeten dan niet bang zijn onevenredig te investeren om zo aan heel Nederland kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen verlenen. 

De kansen van technologie om de uitdagingen in de zorg aan te pakken zijn talrijk, maar ook de risico’s moeten worden onderkend. We moeten zorgen dat de zorg toegankelijk blijft voor iedereen en persoonlijk contact daarbij is essentieel. Mijn ervaring en netwerk in de zorg maken dat ik de risico’s kan overzien en in kan spelen op de bestaande mogelijkheden!

“Toegankelijke zorg voor heel Nederland door écht slim digitaliseren en persoonlijk waar nodig!” 

Steun Robin en Volt in de campagne

Met jouw donatie voeren we campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven