Biografie

Mijn naam is Michael Teng-Li Tai, en ik heb mijzelf kandidaat gesteld voor de 2e Kamer, voor Volt. Alhoewel mijn familie al sinds de 2e wereldoorlog is geëmigreerd van China naar Nederland, ben ik zelf onderdeel van de eerste generatie in mijn familie die in Nederland geboren en getogen is. Zelf ben ik 33 jaar geleden geboren en opgegroeid in Apeldoorn.

Sinds mijn 18e heb ik voornamelijk in Rotterdam gewoond, waar ik mijn MSc. Internationale Economie heb behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en ook vele jaren gedebatteerd heb. Na mijn studie heb ik een jaar door Europa, delen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten, en Noord-Amerika gereisd. Daarna heb ik een jaar in Beijing gewoond en Mandarijn Chinees gestudeerd.

Hierna ben ik aan de slag gegaan als consultant in de business en IT sector, voor verschillende commerciële partijen. Na 5 jaar werken stopte ik als manager en ben ik zelfstandig aan de slag gegaan in hetzelfde vakgebied. Dit combineer ik nu al een jaar met het geven van debattrainingen, en activiteiten voor Volt, op lokaal, nationaal, en Europees niveau.

Motivatie

Het vertrouwen in de politiek is laag en dat wil ik graag terug naar behoren brengen. Dat begint met het vertonen van een goed voorbeeldgedrag en eindigt bij het verbeteren van de omstandigheden van alle mensen in Nederland.

Na jarenlang debatteren weet ik hoe je juist in debatten druk kunt zetten op anderen om juist meer transparantie en beter gedrag te verkrijgen, zoals het toegeven van fouten en deze proberen samen te herstellen in plaats van het proberen te negeren of te polariseren.

Maar ook nieuw beleid en resultaten in de maatschappij zijn belangrijk. Voor het vertrouwen en het welzijn van iedereen. Zo wil ik mij graag inzetten voor meer digitalisering, als mede oplossing voor de vele vraagstukken die we hebben, zoals over bijvoorbeeld stikstof. Bijvoorbeeld een vraagbaak die complexe regels en protocollen op 1 plek zet, zodat mensen makkelijker kunnen zien wat voor vergunningen ze nodig hebben, of wat voor mogelijkheden er zijn voor verbetering.

Maar vertrouwen stijgt ook met meer bescherming van rechten, zoals een Ministerie van Digitale Zaken die efficiënter en sterker de privacyrechten van ons allen beschermt en waarborgt, maar het ook makkelijker maakt.

Daar zet ik mij graag voor in, samen met Volt.

Steun Michael en Volt in de campagne

Met jouw donatie voeren we campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november.

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven