17. Floris Eigenhuis

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”

Biografie

De duurzaamheidstransitie versnellen en het vertrouwen in de overheid herstellen, dát is waarom ik Volt als (klimaat)topkandidaat wil vertegenwoordigen.

Mijn naam is Floris Eigenhuis, ik ben 33 jaar en ik woon in Amersfoort. Drie jaar geleden hebben wij - mijn partner Yonna, poezen Siep en Soof en ik - het grijze Amsterdam verruild voor de groene polders van het Eemland. Sinds anderhalf jaar is daar ook ons zoontje Arthur bijgekomen.

Duurzaamheid en natuur zijn belangrijke thema’s voor mij. Als geboren Aalsmeerder zitten de groene vingers mij in de genen. Ik mag mijn urban jungle inmiddels dan ook niet meer uitbreiden. Mijn passie kan ik ook kwijt in mijn werk als programmamanager duurzaamheid bij de gemeente Baarn. Daar werk ik aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

In 2018 meldde ik mij aan bij Volt. Al langere tijd was ik op zoek naar een politieke partij en Volt vertelde als enige een positief, constructief en oplossingsgericht verhaal. Sindsdien heb ik dit verhaal met veel trots verder helpen bouwen, o.a. als nationaal beleidscoördinator, co-voorzitter (Amersfoort), campagnestrateeg (PSV2023) en niet in de laatste plaats als klimaatkandidaat bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021.

Verder kennismaken? Vind mij op Instagram, LinkedIn of X.

Motivatie

Het tijdperk-Rutte is voorbij. Het is nu aan een nieuwe generatie politici om de toekomst te bepalen. De politiek van het afgelopen decennium kenmerkt zich door machtsstrijd en uitstelgedrag. Dat moet anders. Daarom wil ik van die nieuwe generatie politici deel uitmaken.

Het zou in de Tweede Kamer meer moeten gaan over het vinden van draagvlak en adresseren wat nu urgent is, zoals klimaatverandering en biodiversiteitsverlies. Ik geloof dat de dialoog - ook met andersdenkenden - en grensoverstijgende oplossingen hiervoor cruciaal zijn. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat daarin de kracht ligt om de omslag naar een duurzame, natuurinclusieve samenleving sneller te maken.

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”

De energie die me drijft, komt voort uit de wil om de duurzaamheidstransitie te versnellen. In de brugklas kreeg ik al les over het versnelde broeikaseffect. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en hebben we nauwelijks de eerste horde genomen. Ik wil verantwoordelijkheid nemen en daadkracht tonen. Zodat crises worden voorkomen en het de overheid beter lukt om verbeteringen voor mens, natuur en milieu te realiseren.

Voor een duurzaam Nederland in een groen Europa.

Steun Floris en Volt in de campagne

Met jouw donatie voeren we campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november.

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven