Biografie

Ik ben Eveline Verbeek (32 jaar, ik woon in Amsterdam) en met veel plezier stel ik mij voor als aspirant-kandidaat voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Na mijn studie Rechtsgeleerdheid heb ik een korte tijd als advocaat gewerkt. Sinds 2018 ben ik als zelfstandige aan de slag gegaan en heb ik Meesterwerk opgericht, waarmee ik mij aanbied als flexibele schil voor organisaties, advocatenkantoren en bedrijven. Meesterwerk is opgericht vanuit de overtuiging dat er binnen de juridische wereld nog een hoop winst behaald kan worden ten aanzien van efficiëntie.

In deze jaren heb ik als jurist veel verschillende opdrachten gedaan, van het ondersteunen van advocatenkantoren en juridische afdelingen, tot bijvoorbeeld het schrijven van het bestuurs- en verkiezingsreglement voor de belangenorganisatie Omgevingsraad Schiphol. Vanuit mijn achtergrond vind ik het erg leuk om snel in veel verschillende dossiers te moeten duiken en mij onderwerpen eigen te maken.

Motivatie

Zowel binnen de Kamer als in Europa is er een overkoepelende behoefte en noodzaak aan samenwerking, alleen dan komt er beweging in het aanpakken alle denkbare crises op Nederlands en Europees niveau.

Waar ik mij voor wil gaan inzetten om het vertrouwen in de politiek en in onze democratie terug te brengen is het instellen van een permanent burgerberaad. De overheid moet in het algemeen haar burgers meer gaan vertrouwen en dit ook laten zien.

Daarnaast is nog meer aandacht nodig voor de snel veranderende wereld waarin digitalisering een enorme rol speelt. Belangrijke persoonlijke drijfveren voor mijn kandidaatstelling zijn onder meer de bevordering van de positie van vrouwen en verbetering van het dierenwelzijn in de vee-industrie.

Het is mijn missie dat het aanpakken van crises niet langer vooruit worden geschoven en er ondertussen meer ruimte komt voor gesprekken over de toekomst door debatten over ambitieuze vergezichten op de politieke agenda te krijgen.

Steun Eveline en Volt in de campagne

Met jouw donatie voeren we campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november.

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven