Biografie

Mijn naam is Ernst Boutkan. Opgegroeid in Brabant en Europeaan in hart en nieren. Ik behoor tot de generatie die niet weet hoe de gulden eruit ziet. Die niet beter weet dan dat je zonder grenscontroles door heel Europa kan reizen. En daar ben ik heel blij mee.

In een dorp in Brabant ben ik opgegroeid in een gezin met een eigen zaak. En zoals dat gaat bij ondernemers: er waren jaren van schaarste en jaren van overvloed, maar iedereen helpt altijd mee en samen kom je verder. Een les die ik ook heb geleerd bij familie in Zuid – Frankrijk,
waar mijn familie 3e generatie biologisch boer is.

Ik ben 27 jaar oud en woon in Leiden, waar ik antropologie, bestuurskunde en economie heb gestudeerd. Mijn baan bestaat uit het ondersteunen van de Tweede Kamerleden van Volt op de thema’s klimaat, energie, landbouw, infrastructuur en mobiliteit. Dat doe ik nu 2,5 jaar, vanaf het begin van het Volt avontuur in Den Haag. Hier heb ik veel geleerd over politiek. De belangrijkste les: spreek vanuit je waarden en kom op voor hen die dat zelf niet kunnen. Mensen en de planeet. Daar wil ik me voor inzetten als kandidaat.

Motivatie

Tijdens mijn studie antropologie deed ik onderzoek naar Volt en viel ik als een blok voor het Europese verhaal. Ik ben meteen actief lid geworden. Dat is nu 5 jaar geleden.

Na vele vrijwillige functies te hebben vervuld binnen de partij, ben ik in 2021 kandidaat geworden voor de Tweede Kamerverkiezingen. Na een intensieve campagne, met veel debatten, posters plakken en flyeren bereikte we 3 zetels! Een fantastisch resultaat voor een nieuwkomer.

Nog steeds sta ik elke campagne in de vroege ochtend bij het station te flyeren. Onze Europese droom is nog niet uitgekomen, maar we groeien succesvol door.

Tijdens het zwangerschapsverlof van Marieke Koekkoek mocht ik haar vervangen als tijdelijk Kamerlid. Ik heb me in die periode kunnen inzetten voor het behouden van de trein tussen Amsterdam en Londen. Om de stem van jongeren te laten horen bij het debat over het klimaatfonds. De stem van jonge boeren bij de debatten over de toekomst van de landbouw.

Onze samenleving staat voor grote veranderingen. We moeten een leefbare en schone planeet doorgeven. De stem van de jongeren, de mensen om wie het gaat, is belangrijker dan ooit.

En dat gaan we alleen samen bereiken, in Europa, daar ligt onze toekomst.

Steun Ernst en Volt in de campagne

Met jouw donatie voeren we campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november.

Nieuws over 3. Ernst Boutkan

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven