Biografie

"Cankut is nadrukkelijk op een positieve manier aanwezig. Kritisch, maar constructief en met een brede kijk op

de wereld. Dat past in het huidige tijdsbeeld." Deze woorden van de Zwolse burgemeester in een interview tonen aan dat ik de waarden van Volt niet alleen (be)leef maar ook uitdraag! Mijn naam is Cankut Ercan, getrouwd, in verwachting van ons eerste kindje, 35 jaar, Zwollenaar, afgestudeerd in Internationaal & Europees Recht, en ik stel mij graag voor als jouw topkandidaat voor de Tweede Kamer. Als fractievoorzitter van Volt Zwolle breng ik politieke ervaring mee. Vanuit mijn rol als docent-coach bij Hogeschool Windesheim heb ik expertise in onderwijs en jeugdzaken, en het vermogen om onderwerpen begrijpelijk en aantrekkelijk over te brengen. Mijn juridische deskundigheid en mijn ondernemerschap stellen mij in staat om daadkrachtig complexe problemen op te lossen.

Meer dan een teamspeler, zie ik mijzelf als een bruggenbouwer die luistert, uitlegt en verbindt zonder zich te verliezen in polarisatie. Ik zet mij actief in om diversiteit binnen Volt te bevorderen en Volt aantrekkelijker te maken voor een bredere doelgroep, zodat onze partij een afspiegeling wordt van de gehele samenleving. Hiermee wil ik bijdragen aan een evenwichtiger en duurzamer beleid voor een betere toekomst.

Motivatie

"Maar dan zijn er mensen zoals u, die een verschil maken en hoop geven aan mij en andere jongeren met een migratieachtergrond om de politiek in te gaan, onze stem te laten horen, om te weten dat een verschil maken mogelijk is." Dit bericht dat ik, na een van mijn toespraken, ontving van een 17-jarige leerling, vormde voor mij een bevestiging waarom ik elke dag doe wat ik doe. Ik heb de kracht van politiek om mensen positief te beïnvloeden ervaren.

Mijn (groot)ouders legden, met hun harde werk en moeilijke keuzes, voor mij een veilige & sterke basis zodat ik mij kon ontwikkelen. Op jonge leeftijd besefte ik dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend was. Sindsdien voel ik de verantwoordelijkheid om het verschil te maken voor de volgende generaties. In de Zwolse gemeenteraad heb ik mij, met succes, ingezet voor onze jongeren. Door ons wordt er nu samen met jongeren beleid opgesteld om middelengebruik te voorkomen en wordt er gekeken om wijkbudgetten voor jongeren op te zetten, zodat zij beslissen wat er in hun buurt wordt geïnvesteerd. En die kansen creëren voor de volgende generaties is exact wat ik wil blijven doen, met een grotere impact, in de Tweede Kamer.

Steun Cankut en Volt in de campagne

Met jouw donatie voeren we campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november.

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven