Biografie

 Mijn naam is Bjorn Beijnon, 29 jaar en woon in Den Bosch. Ik ben docent aan de Hogeschool Utrecht bij de opleidingen 'Sustainable Business Transition' en 'Creative Business'. Hier geef ik les over de grote uitdagingen van de 21e eeuw, met een focus op de energietransitie, digitalisering, en circulariteit, en stimuleer ik studenten te denken in duurzame oplossingen.

 In mijn loopbaan heb ik veel werkervaring opgedaan in verschillende maatschappelijke sectoren en (semi-)overheidsinstanties. Zo ben ik momenteel druk bezig met een PhD-onderzoek dat zich richt op ethische vraagstukken bij AI, digitalisering, en persoonlijk data-eigenaarschap. Ook heb ik advies gegeven aan Het Juridisch Loket om gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen in hun digitale juridische dienstverlening.

 Een van mijn sterke punten is dat ik ingewikkelde zaken op een heldere en begrijpelijke manier uit te leggen. Hierdoor kan ik effectief en verbindend communiceren. Met een open en ontwapenende houding wil ik een positieve en inspirerende bijdrage leveren aan de politiek in de Tweede Kamer.

Motivatie

In de Tweede Kamer wil ik laten zien dat jongvolwassenen een belangrijke stem hebben in de politiek en dat onze visie er echt toe doet. Voor mij staan in die visie sociale, progressieve en duurzame waarden centraal. Zo zet ik me in voor:

Generatietoetsen. Politieke beslissingen moeten toekomstbestendig zijn. Met een generatietoets wil ik balans brengen in de manier waarop de Tweede Kamer wetten beoordeeld. Huidige en toekomstige generaties moeten gehoord worden.

Digitale Zaken. Data, algoritmen en kunstmatige intelligentie zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ik wil werken aan een Ministerie van Digitale Zaken dat ervoor zorgt dat de overheid voor iedereen digitaal toegankelijk wordt en blijft.

Gelijke rechten voor alle gezinnen. Gezinnen zijn divers en onze wetten moeten dat weerspiegelen. Ik sta voor gelijke rechten voor iedere ouder, ongeacht hun gezinsvorm. Zowel alleenstaande ouders als meeroudergezinnen verdienen dezelfde rechten om liefde en bescherming aan hun kind te geven.

Steun Bjorn en Volt in de campagne

Met jouw donatie voeren we campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november.

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven