Vacature beleidsteam: Co-lead Beleid (v/m/x) (Vrijwillig)

Volt gelooft dat ons beleid moet meegroeien met onze bruisende hoofdstad en haar inwoners. Amsterdam zit vol goede ideeën en de manieren waarop we in de stad kijken naar onszelf, elkaar en naar grote uitdagingen en mogelijkheden - zoals klimaat, technologie, werk, wonen - zijn voortdurend in ontwikkeling. Het beleidsteam verwerkt al deze ontwikkelingen tot samenhangend Volt-beleid.

Het Beleidsteam is verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling van Volt Amsterdam. Volt gelooft dat ons beleidsprogramma moet meegroeien met onze bruisende hoofdstad en haar inwoners. Amsterdam zit vol goede ideeën en de manieren waarop we in de stad kijken naar onszelf, elkaar en naar grote uitdagingen en mogelijkheden - zoals klimaat, technologie, werk, wonen - zijn voortdurend in ontwikkeling.

Het beleidsteam zoekt een (v/x) enthousiaste Volter, die samen met co-Lead de leiding wil nemen over het omzetten van die ontwikkelingen in beleid. Uiteraard doe je dat niet alleen, maar met tientallen actieve Volters die zich inzetten als beleidsschrijvers en experts. Ook word je onderdeel van het Leads-team, samen met het bestuur en de co-leads van de andere functionele teams (zoals Communicatie, Events en Community).

Volt Amsterdam bestaat uit ruim 2.200 leden. Als co-Lead Beleid zet je je in om hen te vertegenwoordigen in effectief en toekomstbestendig beleid!

Wat ga je doen

  • Je leidt en coördineert de tweede policy cycle, waarin we ons beleidsprogramma gaan aanscherpen en aanvullen;

  • Je bent de verbinder tussen Volt-leden, beleidsteam en experts en zoekt steeds naar manieren om onze leden een prominente plek te geven binnen beleidsontwikkeling;

  • Je draagt met je team ad-hoc bij aan de ondersteuning van de raadsleden en fractie van Volt in de gemeenteraad;

  • Je ondersteunt met je team de ontwikkeling van beleid voor de provincie Noord-Holland;

  • Je organiseert meetings met het beleidsteam, ondersteunt en coacht de teamleden, verbetert (besluitvormings)processen en faciliteert een laagdrempelig, creatief en soepel beleidsproces.

Wie zoeken we?

Wil jij bijdragen aan het beleid van Volt Amsterdam en heb je affiniteit met politieke beleidsontwikkeling en met projectmanagement, teambuilding of leiderschap? Dan zoeken wij jou! Beleid uit de ivoren toren halen en middenin Amsterdam zetten? Een open en creatieve sfeer creëren waarin het beleidsteam eigen ideeën kan ontwikkelen? Proactief de voortgang, het democratisch gehalte en het grotere plaatje van beleidsprojecten bewaken? Wat je drive ook is, we horen graag van je!

Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en de kracht van diversiteit inzet om betere resultaten te behalen voor onze samenleving. Ongeacht je gender, leeftijd (mits 18+), culturele achtergrond, van wie je houdt of wat je gelooft: we nodigen je van harte uit om te reageren.

Dit is een vrijwilligersfunctie met een geschatte tijdsbesteding van 8 - 12 per week. Sommige perioden (zoals tijdens het hoogtepunt van de policy cycle) kunnen een hogere tijdsbesteding vragen.

Spreekt deze vrijwilligersvacature je aan? Neem dan contact op met Bestuur Volt Amsterdam ([email protected]).